Stiati ca ... tarhonul este una dintre ierburile folosite pentru a prepara cunoscutul condiment frantuzesc: "ierburi fine", alaturi de patrunjel, arpagic si hatmatuchi? Omletele, branzeturile si untul sunt aromate cu acest condiment. Frunzele de tarhon mai sunt folosite la murat legumele, in tocanite de legume sau in retetele de pui cu smantana.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 797 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... gustoasele capsunile mari se mananca intregi, tinute de codita si inmuiate in zahar pudra (acesta se ia din bolul in care a fost servit si se pune in farfuria proprie)? Se musca din fruct de cate ori este nevoie, si se lasa codita in farfurie. Daca sunt servite in frisca, folositi fireste o lingura.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 798 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... rodiile se servesc de obicei taiate pe jumatate? Extrageti cu lingura, atent, cateva seminte odata. Tineti fructul intre degetul mare si aratator, ferm fixat pe farfurie.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 799 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... in cazul ananasului exista o singura regula: intotdeauna se mananca cu furculita si cutitul?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 800 din categoria stiati ca... bucatarie