´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 202

Stiati ca... perele fierte in ...

Stiati ca ...  perele fierte in sirop se mananca cu lingura si furculita? Furculita se foloseste pentru a tine para, iar lingura pentru a taia fructul in bucati mici, cat o inghititura. Daca nu se ofera furculita, rotiti fructul cu mana pentru a putea ajunge la toata pulpa. Cotorul se lasa pe farfurie, si se termina siropul cu ajutorul lingurii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 805 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... larvele de molii ...

Stiati ca ...  larvele de molii sau gandacii fac parte din meniul australienilor, fiind o importanta sursa de proteine? Acestea se spune ca sunt foarte gustoase si se pot manca crude sau prajite putin si asortate cu legume.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 806 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... otetul balsamic e ...

Stiati ca ...  otetul balsamic e stepreparat din vin cu o culoarea inchisa si un gust aromat. Producerea lui este destul de scumpa de aceea si otetul respectiv are un pret ridicat. Chiar daca alegem un otet balsamic mai ieftin trebuie sa vedem daca printre ingrediente se afla si otetul maturat. Putem folosi otetul balsamic pentru salate sau amestecuri de legume calite.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 807 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... lutefisk sau lutefish ...

Stiati ca ...  lutefisk sau lutefish este mancare traditionala norvegiana ce se prepara din peste pastrat mai multe zile in solutie de soda de potasiu (lesie) pana cand se dizolva complet?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 808 din categoria stiati ca... bucatarie

« 199 200 201

202

203 204 205 »
«

»