Stiati ca ... uleiul de orez este foarte folosit in bucatariile asiatice deoarece este potrivit pentru prajitul la temperaturi inalte? Il putem folosi atunci cand pregatim legume calite la foc mare sau tempura (fasii de legume sau carne invelite in aluat si prajite in baie de ulei).
Curiozitati: Curiozitatea numarul 809 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... serbetul este un desert compus in principal din piure de fructe inghetat, uneori si alcool, spre deosebire de inghetata, nu contine lapte? Se serveste uneori intre aperitiv si felul principal, pentru a curata palatul si a elibera papilele gustative. Daca este servit ca insotitor pentru un fel cu carne, se mananca cu furculita. Daca este servit ca desert, folositi lingurita de desert.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 810 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... branza a aparut initial dintr-o greseala? Laptele a fost lasat prea mult timp la pastrare si s-a acrit. Zerul s-a scurs si ceea ce a ramas s-a intarit transformandu-se in branza.
Curiozitati: Curiozitatea numarul 811 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... clatitele nu se mai lipesc de tigaie daca, peste uleiul incins, se presara putin zahar tos?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 812 din categoria stiati ca... bucatarie