´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 33

Stiati ca... balutul este un ...

Stiati ca ...  balutul este un ou fertilizat de rata cu un embrion aproape dezboltat in interior, care este servit fiert ca un ou normal? Acest fel de mancare este foarte popular in Asia de Sud-Est.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 129 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... pe langa beneficiile ...

Stiati ca ...  pe langa beneficiile aduse sanatatii si frumusetii, trandafirii ne mai incanta si papilele gustative? Inca din Antichitate se vorbea despre miere, otet, ulei si intrebuintarile lor in gastronomie. Astazi, paleta de optiuni este mai larga, dulceata, serbetul si siropul fiind printre cele mai populare produse obtinute din trandafiri. De asemenea, petalele proaspete, uscate sau cristalizate sunt folosite intr-o sumedenie de retete, in special cele cu iz oriental, fie pentru aroma, fie ca decor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 130 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... daca supa s-a ...

Stiati ca ...  daca supa s-a tulburat, ca urmare a adaugarii apei reci pentru completare, pentru a deveni iarasi limpede, se bate spuma un ou, se pune incet zeama de supa peste ou, se da un clocot, se strecoara printr-o panza deasa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 131 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... porumbul fiert este ...

Stiati ca ...  porumbul fiert este mai gustos daca in apa in care fierbe se adauga putin lapte (100 ml.) si o lingura de zahar?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 132 din categoria stiati ca... bucatarie

« 30 31 32

33

34 35 36 »
«

»