Stiati ca ... la pelteaua de capsuni, cirese, caise, se adauga putina zeama de mere, pentru a se lega mai bine?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 205 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... pelteaua fiarta la foc mic are culoarea rosie, cea fiarta la foc tare este deschisa la culoare?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 206 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... borcanele in care se pune dulceata, gemul, pelteaua, compotul, se spala bine, se lasa la scurs, nu se sterg in interior, iar capacele sa se inchida ermetic?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 207 din categoria stiati ca... bucatarie
Stiati ca ... ca sa capete aspect frumos, merele coapte se ung inainte de a fi introduse in cuptor cu putin unt (ulei), ele devenind lucioase?
Curiozitati: Curiozitatea numarul 208 din categoria stiati ca... bucatarie