´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 67

Stiati ca... inventia pentru pizza ...

Stiati ca ...  inventia pentru pizza asa cum o stim noi ii apartine unui italian pe nume Raffaele Esposito, care a inventat pizza in 1889, in Napoli, cu ocazia vizitei regelui Umberto I si a reginei Margherita? Ingredientele pe care le-a folosit pe blatul de pizza sunt rosiile, busuiocul si branza, preparat pe care l-a numit, in cinstea reginei, pizza Margherita. Ingredintele de pe pizza lui Esposito au fost alese special pentru a reda culorile de pe steagul Italiei: rosiile pentru culoarea rosie, branza pentru culoare alba de pe steag si busuiocul pentru culoarea verde. Pentru ca pizza a devenit rapid un fel de mancare apreciat in toata Italia si apoi in vestul Europei, nu a durat mult pana a ajuns in Statele Unite, o data cu primii emigranti italieni. In 1905, Genaro Lombardi a deschis prima pizzerie in New York, iar in 1930 a aparut primul lant de pizzerii din lume, Pizza Hut. Acum, in SUA se vand cele mai multe pizza si au fost inventate retete noi fata de cele italiene, inclusiv pizza cu inghetata, iar pizza este un fel de mancare international, deosebit de apreciat in toate colturile lumii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 265 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... s-a inventat pizza ...

Stiati ca ...  s-a inventat pizza cu un termen de valabilitate de 3 ani?! Pentru a rezista cat mai mult, cercetatorii americani au modificat aciditatea aluatului, a sosului si a cascavalului, astfel incat sa impiedice patrunderea oxigenului si a bacteriilor in produsul finit. Pizza are un termen de valabilitate atat de ridicat si gratie ambalajului din plastic si metal, care impiedica reziduurile din aer sa patrunda in interior.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 266 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare preparat pe care il poti gasi vreodata intr-un meniu este... camila la rotisor? Se pregateste pentru nuntile beduinilor astfel: camila este umpluta cu o oaie, oaia este umpluta cu pui, puii sunt umpluti cu peste si pestii sunt umpluti cu oua.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 267 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... pastele fainoase nu ...

Stiati ca ...  pastele fainoase nu se prind de fundul vasului daca in timpul fierberii se adauga putina sare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 268 din categoria stiati ca... bucatarie

« 64 65 66

67

68 69 70 »
«

»