´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 72

Stiati ca... martipanul nu este ...

Stiati ca ...  martipanul nu este doar o simpla pasta de zahar, colorata si modelata dupa inspiratia si bunul plac al bucatarilor? Este un produs consistent, bogat in gustul si aroma inegalabila a migdalelor, ingredientele principale din compozitia lui. Formula complexa dupa care este preparat martipanul contine intre 28% si 33% migdale de cea mai buna calitate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 285 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... martipanul nu este ...

Stiati ca ...  martipanul nu este doar un produs decorativ, ci si un energizant natural al organismului, util persoanelor care depun efort fizic sau psihic prelungit? Efectul energizant este datorat continutului bogate de migdale. Acestea reprezinta o sursa bogata de lecitina, o lipida esentiala creierului, care stimuleaza activitatea nervoasa si reuseste sa mentina organismul in forma.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 286 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... in Evul Mediu ...

Stiati ca ...  in Evul Mediu, martipanul era comercializat doar in farmacii, intrucat era utilizat ca tratament pentru diverse boli fizice si mentale? Farmacistii foloseau numele latin al acestuia "Marci panis". Era un remediu accesibil doar rangurilor inalte ale acelor vremuri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 287 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... desi martipanul este ...

Stiati ca ...  desi martipanul este folosit in mai toate bucatariile lumii decoreand deserturi dintre cele mai diverse, in trecut, era folosita doar pentru imbracarea torturilor si prepararea deserturilor rafinate ale persoanelor de rang nobiliar?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 288 din categoria stiati ca... bucatarie

« 69 70 71

72

73 74 75 »
«

»