´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 77

Stiati ca... in SUA sunt ...

Stiati ca ...  in SUA sunt produse in fiecare an circa 75 de miliarde de oua, aproximativ 10% din totalul de oua produse la nivel mondial? Totusi, cel mai mare producator de oua este China, cu 390 de miliarde de oua produse in fiecare an (50% din productia mondiala).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 305 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... nuantele de alb ...

Stiati ca ...  nuantele de alb si de galben ale albusului, respectiv galbenusului de ou variaza in functie de cat de proaspat este acesta? Un albus tulbure indica faptul ca oul este foarte proaspat, unul mai transparent arata deja o anumita vechime, iar albusul cu nuante de roz indica faptul ca oul s-a stricat si ca nu mai trebuie consumat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 306 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... un ou se ...

Stiati ca ...  un ou se formeaza timp de 24-26 de ore in interiorul gainii? La inceput, un ovul formeaza galbenusul in ovarul acesteia. Atunci cand ovuleaza, foliculul se rupe, iar galbenusul este trimit in oviduct. Pana sa ajunga in uter, galbenusul se imbogateste cu un strat de albumina. Coaja se formeaza in interiorul uterului. La circa 30 de minute dupa ce a fost eliminat oul format, procesul reincepe.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 307 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... culoarea galbenusului de ...

Stiati ca ...  culoarea galbenusului de ou este determinata de hrana pe care o primeste gaina? Cu cat sunt mai galbene sau portocalii grauntele pe care aceasta le mananca, cu atat mai colorat va fi si galbenusul de ou.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 308 din categoria stiati ca... bucatarie

« 74 75 76

77

78 79 80 »
«

»