´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 78

Stiati ca... albusul de ou ...

Stiati ca ...  albusul de ou are in componenta o proteina numita albumina ce contine niacina (vitamina B3), riboflavina (vitamina B2), clor, magneziu, potasiu, sodiu si sulf. De fapt, albusul contine circa 57% din proteinele dintr-un ou?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 309 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... aztecii au numit ...

Stiati ca ...  aztecii au numit aceasta bautura "Xocolatl", conchistadorii spanioli gasind aceasta denumire aproape imposibil de pronuntat, au transformat-o in "Chocolat", ca, mai apoi englezii sa o schimbe la randul lor in "Chocolate"?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 310 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... civilizatia Maya recolta ...

Stiati ca ...  civilizatia Maya recolta, fermenta, prajea si macina semintele de cacao pentru a le transforma intr-o pasta? Aceasta pasta era amestecata ulterior cu apa, ardei iute si faina de porumb pentru a crea o bautura spumoasa si condimentata, de ciocolata. Ca si mayasii, aztecii consumau bautura de ciocolata tot amara, condimentata cu arome, adaugand insa si achiete (semintele Copacului de Annatto), ceea ce a determinat ca textura sa devina rosie-sangerie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 311 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... potrivit unei legende ...

Stiati ca ...  potrivit unei legende, zeul Quetzalcoatl, a adus cacao cereasca pe pamant? Aztecii considerau ciocolata ca fiind un afrodiziac si imparatul lor, Montezuma era renumit pentru faptul ca o bea de 50 de ori pe zi, dintr-o cupa de aur. El afirma despre Xocolatl: "Bautura divina, care da rezistenta si lupta impotriva oboselii. O cupa din aceasta bautura pretioasa permite unui om sa mearga o zi intreaga fara sa manance".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 312 din categoria stiati ca... bucatarie

« 75 76 77

78

79 80 81 »
«

»