´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 82

Stiati ca... cascavalul Emmental din ...

Stiati ca ...  cascavalul Emmental din Elvetia a fost realizat pentru prima oara in localitatea Emmental, langa Berna, in anul 1293 cand principatele romane nu erau inca nici intemeiate? Se recunoaste dupa gaurile mari din interior si aroma puternica, specifica produsuiu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 325 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... cascavalul Stilton din ...

Stiati ca ...  cascavalul Stilton din Anglia a fost produs pentru prima oara in 1730 de catre Cooper Tornhill? Acest sortiment a fost conceput pentru a fi folosit in calatorii, fiind foarte rezistent in timp, se fabrica prin fermentatie, textura de mucegaiuri din interior dandu-i un aspect aparte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 326 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... cascavalul Camembert se ...

Stiati ca ...  cascavalul Camembert se fabrica din lapte de vaca nepasteurizat, care matureaza mai multe saptamani in forme speciale, intorcandu-se pe o parte si pe alta, pana se acopera in intregime cu o crusta alba? A fost fabricat pentru prima oara de femierul Marie Harel, din Normandia, Franta, in anul 1791 (la doi ani dupa Revolutia Franceza).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 327 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... cascavalul Danablu din ...

Stiati ca ...  cascavalul Danablu din Danemarca este una din cele mai aromate tipuri de branza din lume, realizata tot pe baza de mucegaiuri? Invetatorul Marius Boel a incercat initial sa copieze branza Roquefort, patentata in Franta, dar, pe parcurs, a abandonat ideea contrafacerii si si-a brevedat propria reteta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 328 din categoria stiati ca... bucatarie

« 79 80 81

82

83 84 85 »
«

»