´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 83

Stiati ca... sortimentul de cascaval ...

Stiati ca ...  sortimentul de cascaval Gruyere din Elvetia dateaza din secolul al XII-lea si se produce prin spalarea branzei in saramura si fermentarea controlata astfel, incat bacteriile sa elimine dioxid de carbon, care formeaza bule gazoase in interior? Se gaseste si la noi acest "cascaval cu gauri". Dreptul la brand a fost disputat multa vreme intre firme franceze si evetiene, pana cand, in 2001, justitia a dat un verdict in favoarea Elvetiei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 329 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... branza Pecorino din ...

Stiati ca ...  branza Pecorino din Italia a fost realizata pentru prima data acum 2000 de ani, intr-un sat de langa Roma? In 1884, primaria a interzis fabricarea branzei Pecorino, iar producatorii s-au mutat in Sardinia. Atunci i-a sporit si renumele, datorita aromei placute, aspectului compact obtinut prin presare si gusutului rafinat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 330 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... producatorii branzei Yarg ...

Stiati ca ...  producatorii branzei Yarg din Anglia se feresc sa faca publica reteta, dar se cunoaste ca respectivele calupuri sunt invelite in frunze de urzica, de la care primesc aroma vegetala asigurand totodata o crusta exterioara, excelenta la gust? Uneori, aceasta branza se matureaza in beciuri, pentru a se imbogati in mucegaiuri, care ii confera o aroma aparte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 331 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... cascavalul windsor din ...

Stiati ca ...  cascavalul windsor din Anglia are un spect rosu marmorat ce se asigura prin introducerea in reteta a vinului rosu? Vinul ii da, pe langa culoare, un gust si o aroma aparte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 332 din categoria stiati ca... bucatarie

« 80 81 82

83

84 85 86 »
«

»