´╗┐

Stiati ca ... bucatarie

curiozitati din bucatarie - pagina 85

Stiati ca... in anul 1700 ...

Stiati ca ...  in anul 1700 para a primit denumirea de "Fructul de unt" datorita texturii sale cremoase?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 337 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... perele care se ...

Stiati ca ...  perele care se coc dupa ce sunt culese sunt mai gustoase decat cele care sunt lasate in copac pana la coacere?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 338 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... lalelele sunt comestibile ...

Stiati ca ...  lalelele sunt comestibile: in functie de soi, gustul petalelor variaza de la un gust asemanator gustului de fasole, la gustul salatei? Motiv pentru care, in timpul crizei alimentare din cel de-al Doilea Razboi Mondial, lalelele au constituit o sursa de hrana pentru multi olandezi. Astazi, lalelele sunt folosite la aperitive si in unele salate. Si, pentru cei interesati: exista chiar si un vin din lalele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 339 din categoria stiati ca... bucatarie

Stiati ca... pizza asa cum ...

Stiati ca ...  pizza asa cum o stim noi ii apartine unui italian pe nume Raffaele Esposito, care a inventat pizza in 1889, in Napoli, cu ocazia vizitei regelui Umberto I si a reginei Margherita? Ingredientele pe care le-a folosit pe blatul de pizza sunt rosiile, busuiocul si branza, preparat pe care l-a numit, in cinstea reginei, pizza Margherita. Ingredintele de pe pizza lui Esposito au fost alese special pentru a reda culorile de pe steagul Italiei: rosiile pentru culoarea rosie, branza pentru culoare alba de pe steag si busuiocul pentru culoarea verde. Pentru ca pizza a devenit rapid un fel de mancare apreciat in toata Italia si apoi in vestul Europei, nu a durat mult pana a ajuns in Statele Unite, o data cu primii emigranti italieni. In 1905, Genaro Lombardi a deschis prima pizzerie in New York, iar in 1930 a aparut primul lant de pizzerii din lume, Pizza Hut. Acum, in SUA se vand cele mai multe pizza si au fost inventate retete noi fata de cele italiene, inclusiv pizza cu inghetata, iar pizza este un fel de mancare international, deosebit de apreciat in toate colturile lumii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 340 din categoria stiati ca... bucatarie

« 82 83 84

85

86 87 88 »
«

»