Stiati ca ... calculatoare si informatica

curiozitati despre calculatoare si informatica - pagina 10

Stiati ca... pageRank-ul a fost ...

Stiati ca ...  pageRank-ul a fost dezvoltat la Universitatea Stanford de catre Larry Page, de la care isi trage si numele si de Serghei Brin, ca parte dintr-un proiect de cercetare despre un nou gen de motor de cautare? Proiectul a demarat in 1995 si a dus, in 1998, la un prototip functional denumit Google. La putin timp dupa aceea, Page si Brin au infiintat firma Google Inc., compania din spatele motorului de cautare Google. Desi este doar unul din factorii care determina pozitia rezultatelor cautarii Google, PageRank continua sa furnizeze baza tuturor dispozitivelor de cautare ale motorului Google.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 37 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... pageRank-ul se bazeaza ...

Stiati ca ...  pageRank-ul se bazeaza pe analiza citarilor, teorie dezvoltata in anii 1950 de Eugene Garfield la Universitatea de Stat Pennsylvania? Analiza legaturilor web a fost dezvoltata inti de Jon Kleinberg si de echipa lui, in cadrul proiectului CLEVER de la Centrul de Cercetare Almaden al companiei IBM.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 38 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... TYPEWRITER este cel ...

Stiati ca ...  TYPEWRITER este cel mai lung cuvant care poate fi scris folosind doar literele de pe un rand al tastaturii de calculator?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 39 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... intre 2006 si ...

Stiati ca ...  intre 2006 si 2007 si Tailanda a blocat accestul la YouTube, din cauza clipurilor video ofensatoare la adresa regelui Bhumibol Adulyadej?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 40 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

« 7 8 9

10

11 12 13 »
«

»