´╗┐

Stiati ca ... calculatoare si informatica

curiozitati despre calculatoare si informatica - pagina 13

Stiati ca... termenul de Microsoft ...

Stiati ca ...  termenul de "Microsoft" a fost mentionat pentru prima data in 1975 de catre Bill Gates intr-o scrisoare trimisa lui Paul Allen (co-fondator MS)? Gates a scris initial numele companiei "Micro-soft", fiind considerat un cuvant compus intre "microcomputer" si "software".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 49 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... o data cu ...

Stiati ca ...  o data cu evolutia limbajului C++, a evoluat si o biblioteca standard? Prima adaugire a fost biblioteca de intrari/iesiri (I/O stream), care oferea facilitati pentru a inlocui functiile traditionale C cum ar fi printf si scanf. Mai tarziu, printre cele mai semnificative adaugari la biblioteca standard a fost STL (Standard Template Library) (Biblioteca de formate standard).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 50 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... in 1985 a ...

Stiati ca ...  in 1985 a fost lansata prima editie a cartii "The C++ Programming Language" (Limbajul de programare C++), oferind informatii importante despre limbaj, care inca nu era un standard oficial/ In 1989 a fost lansata versiunea 2.0 a C++. Au aparut acum mostenirea multipla, clase abstracte, functii statice, functii constante si membri protected. In 1990 o alta carte a fost lansata, oferind suport pentru standarde viitoare. Ultimele adaugari includeau template-uri, exceptii, spatii de nume (namespace-uri) si tipul Boolean.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 51 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... in 1974 Scott ...

Stiati ca ...  in 1974 Scott Adams, programeaza primul joc pe calculator?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 52 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

« 10 11 12

13

14 15 16 »
«

»