´╗┐

Stiati ca ... calculatoare si informatica

curiozitati despre calculatoare si informatica - pagina 19

Stiati ca... bluetooth-ul este un ...

Stiati ca ...  bluetooth-ul este un set de specificatii bazate pe undele radio, pentru o retea wireless personala (PAN - personal area network)? Bluetooth-ul creeaza o cale prin care se poate face schimb de informatii intre aparate precum telefoane mobile, laptop-uri, calculatoare personale, imprimante, camere digitale si console video printr-o frecventa radio sigura si de raza mica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 73 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... in 1959 inginerii ...

Stiati ca ...  in 1959 inginerii de la Texas Instruments au inventat circuitul integrat, continand mai multe tranzistoare pe acelasi suport de baza, legate fara fire? Primul circuit integrat continea 6 tranzistoare, fata de un procesor Pentium cu peste 4 milioane de tranzistoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 74 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... in anul 1990 ...

Stiati ca ...  in anul 1990 Symantec lanseaza pe piata Norton AntiVirus, unul dintre primele programe antivirus dezvoltate de catre una dintre marile companii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 75 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... aparitia tranzistorului a ...

Stiati ca ...  aparitia tranzistorului a revolutionat calculatoarele personale? Inventat in 1948 de John Bardeen, Walter Brattain si William Shockley, tranzistorul este un comutator electronic compact, cu consum mic de energie si de dimensiuni mult mai mici, ceea ce a dus la inlaturarea completa a tuburilor electronice. Trecerea la tranzistoare a declansat o noua era a miniaturizarii, pe care o simtim din plin si astazi. vechile sisteme de calcul, de dimensiuni foarte mari (umpleau o incapere) si mari consumatoare de energie s-au transformat in sisteme compacte (laptopuri) care pot functiona cu o simpla baterie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 76 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

« 16 17 18

19

20 21 22 »
«

»