´╗┐

Stiati ca ... calculatoare si informatica

curiozitati despre calculatoare si informatica - pagina 3

Stiati ca... Prima tentativa de ...

Stiati ca ...  Prima tentativa de creare a unui calculator portabil a apartinut companiei Xerox si a avut loc la inceputul anilor '70? Xerox PARC (Palo Alto Research Center), o divizie a corporatiei Xerox care a propus conceptul Dynabook - calculatorul portabil, este, totodata, si inventatorul printarii laser sau tehnologiei ethernet.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 9 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... primul laptop comercial ...

Stiati ca ...  primul laptop comercial a fost Osborne1, produs in 1981? Acesta costa 1795 dolari dar oferea un pachet software de 2000 dolari, pe langa configuratia hardware destul de avansata pentru acele timpuri: 64 kB RAM, procesor Z80 de 4 MHz si doua unitati floppy. Principalul avantaj al acestui notebook era, pe langa raportul pret-beneficii, faptul ca putea fi transportat usor cu ajutorul avioanelor comerciale, incapand sub scaunul pasagerilor. Principalul dezavantaj era dimensiunea foarte mica a ecranului: doar 5 inch.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 10 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... Dont t be ...

Stiati ca ...  "Dont`t be Evil" reprezinta motto-ul neoficial al Google? Aceasta expresie le apartine lui Paul Buchheit si Amit Patel si reprezinta angajamentul pe termen lung pe care compania si-l asuma in fata clientilor sai conform caruia profiturile imeditate nu trebuie sa primeze in fata reputatiei si increderii brand-ului pe termen lung. Unele din actiunile Google (cum ar fi cenzura aplicata cautarilor in China) contravin, conform majoritatii opiniilor, acestui motto.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 11 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... subnotebook-urile notebook-uri de ...

Stiati ca ...  subnotebook-urile, notebook-uri de dimensiuni mai mici decat laptop-urile obisnuite, au fost lansate incepand cu 1989, prin Compaq LTE, si au inceput sa castige o cota importanta de piata odata cu lansarea Asus Eee PC, in 2007?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 12 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»