´╗┐

Stiati ca ... calculatoare si informatica

curiozitati despre calculatoare si informatica - pagina 39

Stiati ca... in anul 1999 ...

Stiati ca ...  in anul 1999 virusul "Melissa", W97M/Melissa, executa un macro dintr-un document atasat e-mail-ului, care transmite mai departe documentul la 50 de adrese existente in Outlook address book al utilizatorului afectat? Virusul infecteaza si documente de tip Word pe care le trimite ca atasamente. Melissa se imprastie mult mai rapid decat alti virusi anteriori, infectand cam 1 milion de calculatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 153 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... Bubble Boy este ...

Stiati ca ...  "Bubble Boy" este primul virus care nu mai depinde de deschiderea atasamentului pentru a se executa? De indata ce utilizatorul deschide programul de e-mail, Bubble Boy se si activeaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 154 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... in anul 2000 ...

Stiati ca ...  in anul 2000 "Love Bug", cunoscut si sub numele de ILOVEYOU, se raspandeste prin Outlook, asemanator modului de raspandire al Melissei? Acest virus e primit ca un atasament de tip .VBS, sterge fisiere, inclusiv de tip MP3, MP2 si JPG, si trimite username-uri si parole gasite in sistem autorului virusului. "W97M.Resume.A", o noua varianta a Melissei, este "in the wild". Virusul se comporta cam ca Melissa, folosindu-se de un macro Word pentru a infecta Outlook-ul si pentru a se raspandi. Virusul "Stages", deghizat intr-un e-mail-gluma despre etapele vietii, se raspandeste prin Internet. rareori intalnit la virusii anteriori, Stages este ascuns intr-un atasament cu extensie falsa de tip .txt, momind utilizatorii sa-l deschida. Pana la aparitia sa, fisierele de tip text erau considerate fisiere sigure.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 155 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... in anul 1988 ...

Stiati ca ...  in anul 1988 scapa din lesa unul dintre cei mai cunoscuti virusi: Jerusalem? Activat in fiecare vineri 13, virusul afecteaza fisierele .exe si .com si sterge toate programele rulate in cursul acelei zile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 156 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

« 36 37 38

39

40 41 42 »
«

»