´╗┐

Stiati ca ... calculatoare si informatica

curiozitati despre calculatoare si informatica - pagina 4

Stiati ca... prima versiune de ...

Stiati ca ...  prima versiune de Internet Explorer (IE 1.0) a aparut in 1995?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 13 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... bugul folosit in ...

Stiati ca ...  bugul folosit in informatica isi are radacinile in anul 1945 cand un computer de la Harvard nu a mai functionat bine si Grace Hopper, care lucra la computer a incercat sa vada ce problema aparuse? Cand a desfacut computerul a gasit un fluture de noapte intr-unul din circuitele calculatorului pe care l-a indepartat. De atunci, cand ceva nu functioneaza la un calculator, se spune ca are un "bug".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 14 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... Tianhe-2 este un ...

Stiati ca ...  Tianhe-2 este un computer cu peste 3 milioane de procesoare detinut de China, care poate efectua mai mult de 30 cvadrilioane de calcule pe secunda, depasind cu mult precedentul record, detinut de Titan, supercomputerul de la Oak Ridge National Laboratories din SUA, care poate realiza doar 17,59 de cvadrilioane de operatii pe secunda? Tianhe-2 include, in proportie foarte mare, componente relizate in China, atat in ceea ce priveste hardware-ul, cat si software-ul, pe acesta ruleaza o versiune speciala de Linux, numita Kylin, dezvoltata de Universitatea Nationala pentru Tehnologii de Aparare, din China si foloseste chiar procesoare chinezesti pentru instrumentele de management.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 15 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... denumirea initiala a ...

Stiati ca ...  denumirea initiala a lui Google a fost „BackRub”, cu referire la modul in care a fost conceput pentru a verifica backlink-urile, in scopul de a clasa site-urile pentru rezultatele cautarilor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 16 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»