´╗┐

Stiati ca ... calculatoare si informatica

curiozitati despre calculatoare si informatica - pagina 6

Stiati ca... 77 la suta ...

Stiati ca ...  77 la suta din angajatii care au cont de Facebook se conecteaza la reteaua sociala in timpul programului de munca?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 21 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... Baidu este cel ...

Stiati ca ...  Baidu este cel mai mare motor de cautare din China, acoperind mai mult de 80% din piata chineza a cautarilor? Baidu a fost infiintat in 2000 de catre pionerul in domeniul internetului, Li Yanhong (Robin Li), de origine chineza, impreuna cu prietenul sau, Eric Xu. Numele "Baidu" a fost inspirat de un poem scris acum 800 de ani, in timpul dinastiei Song, poem ce descria cautarea perseverenta a sublimului intr-o lume confruntata cu obstacole. Baidu a fost avantajat si de retragerea Google din China, din cauza cenzurii. Baidu a semnat in 2011 un parteneriat cu Microsoft pentru a oferi functiile de cautare in limba engleza utilizatorilor chinezi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 22 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... primul mesaj email ...

Stiati ca ...  primul mesaj email din lume, intre doua calculatoare aflate la distanta (intr-o retea), a fost trimis in 1971, de catre inginerul informatician Ray Tomlinson, consultant al firmei Bolt, Beranek and Newman (BBN Technologies), in colaborare cu sistemul de computere al Departamentului Apararii al SUA, ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network)? Ray Tomlinson a creat si adresele email ce folosesc simbolul @.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 23 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

Stiati ca... Phishing un termen ...

Stiati ca ...  "Phishing", un termen ce vine din engleza, se pronunta exact ca "fishing" (a pescui), dar "phishing" este un tip de inselaciune electronica pe internet, ce consta in trimiterea de catre un atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instantanee (email, messenger) sau telefon (sms, MMS, email), prin care utilizatorul ce primeste acest mesaj este sfatuit sa-si dea datele confidentiale pentru a castiga anumite premii, sau este informat ca aceste date sunt necesare datorita unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale? In mesajul electronic este inclus si un link catre o adresa web care de obicei deschide o pagina de internet ce arata identic cu o pagina dintr-un site al unei institutii respectabile cu care sunteti familiarizati, de obicei a unei institutii financiare - atacatorii facand pe internet o clona (copie) a siteului web original (a unei pagini). Daca introduceti datele personale si parole ale conturilor in aceste pagini, acestea sunt salvate intr-o baza de date a atacatorilor. Majoritatea phisherilor folosesc aceasta metoda numita "phishing" pentru a obtine date bancare si a le folosi in interes propriu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 24 din categoria stiati ca... calculatoare si informatica

« 3 4 5

6

7 8 9 »
«

»