´╗┐

Stiati ca ... diverse

curiozitati diverse noi

Stiati ca... Libia este singura ...

Stiati ca ...  Libia este singura tara din lume care a avut steagul format dintr-o singura culoare (verde), intre anii 1977 si 2011?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... spargatorul de capete ...

Stiati ca ...  spargatorul de capete era un procedeu de tortura larg raspandit, mai ales prezent in arsenalul Inchizitiei? Metoda era simpla: barbia se fixa pe un suport, iar fruntea intra intr-o cupola metalica prinsa cu un surub. Calaul rasucea surubul pana cand dintii celui torturat cedau, sfaramand mandibula.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... leaganul lui Iuda ...

Stiati ca ...  leaganul lui Iuda era un procedeu de tortura frormat dintr-un scaun in forma piramidala? Victima era legata zdravan, dezbracata si asezata pe acest suport. Varful scaunului patrundea in anus sau vagin, iar victima era torturata prin propriile miscari. De obicei, aceasta metoda era folosita mai mult pentru umilinta in public, pentru ca in general cei torturati nu ajungeau la moarte.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... gheara pisicii era ...

Stiati ca ...  gheara pisicii era un procedeu de tortura ce consta intr-un maner lung care avea la capat tepi de metal curbati astfel incat semanau cu ghearele unei pisici? Era folosita la jupuirea pielii si a carnii de pe os, din orice parte a corpului. Victima era dezbracata si legata de un stalp sau un suport pentru a nu scapa de tortura, dupa care incepea procesul de mutilare in sine. In general era smulsa intai pielea de la extremitati, ca victima sa sufere mai mult, dupa care urmau pieptul, spatele, gatul si fata.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... diverse

1

2 3 4 »
«

»