´╗┐

Stiati ca ... diverse

curiozitati diverse - pagina 2

Stiati ca... leaganul lui Iuda ...

Stiati ca ...  leaganul lui Iuda era un procedeu de tortura frormat dintr-un scaun in forma piramidala? Victima era legata zdravan, dezbracata si asezata pe acest suport. Varful scaunului patrundea in anus sau vagin, iar victima era torturata prin propriile miscari. De obicei, aceasta metoda era folosita mai mult pentru umilinta in public, pentru ca in general cei torturati nu ajungeau la moarte.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 5 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... gheara pisicii era ...

Stiati ca ...  gheara pisicii era un procedeu de tortura ce consta intr-un maner lung care avea la capat tepi de metal curbati astfel incat semanau cu ghearele unei pisici? Era folosita la jupuirea pielii si a carnii de pe os, din orice parte a corpului. Victima era dezbracata si legata de un stalp sau un suport pentru a nu scapa de tortura, dupa care incepea procesul de mutilare in sine. In general era smulsa intai pielea de la extremitati, ca victima sa sufere mai mult, dupa care urmau pieptul, spatele, gatul si fata.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 6 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... patul de tortura ...

Stiati ca ...  patul de tortura era un procedeu de tortura foarte popular in Evul Mediu ce avea de regula o serie de tamburi si scripeti care intindeau sforile ce tineau victima legata de maini si de picioare? Desigur, prima portie de intinderea era un remediu excelent pentru durerile de spate, insa apoi intervenea ingredientul surpriza: intinderea la maxim pana la angoasa! Articulatiile cedau rand pe rand in cazul in care victima nu dorea chiar cu pretul vietii sale sa spuna informatiile cerute de calai...

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 7 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... trasul pe roata ...

Stiati ca ...  trasul pe roata a fost practicat din Evul Mediu si pana in secolul al XIX-lea, in multe tari din Europa si chiar si in Romania? De regula, un tambur prevazut cu spini trecea peste victime, dinspre picioare spre cap. Durerea groaznica ii facea pe unii sa spuna totul. Roata inainta, strapungand organele vitale si omorand victima. Persoana putea fi pusa peste roata, iar apoi zdrobita cu un ciocan, pentru ca spinii sa patrunda prin tesuturi.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 8 din categoria stiati ca... diverse

« 1

2

3 4 5 »
«

»