´╗┐

Stiati ca ... diverse

curiozitati diverse - pagina 2

Stiati ca... patul de tortura ...

Stiati ca ...  patul de tortura era un procedeu de tortura foarte popular in Evul Mediu ce avea de regula o serie de tamburi si scripeti care intindeau sforile ce tineau victima legata de maini si de picioare? Desigur, prima portie de intinderea era un remediu excelent pentru durerile de spate, insa apoi intervenea ingredientul surpriza: intinderea la maxim pana la angoasa! Articulatiile cedau rand pe rand in cazul in care victima nu dorea chiar cu pretul vietii sale sa spuna informatiile cerute de calai...

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 5 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... trasul pe roata ...

Stiati ca ...  trasul pe roata a fost practicat din Evul Mediu si pana in secolul al XIX-lea, in multe tari din Europa si chiar si in Romania? De regula, un tambur prevazut cu spini trecea peste victime, dinspre picioare spre cap. Durerea groaznica ii facea pe unii sa spuna totul. Roata inainta, strapungand organele vitale si omorand victima. Persoana putea fi pusa peste roata, iar apoi zdrobita cu un ciocan, pentru ca spinii sa patrunda prin tesuturi.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 6 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... menghina cu spini ...

Stiati ca ...  menghina cu spini era un procedeu de tortura ce functiona ca un cleste, rupand picioarele victimelor in doua, chiar de la genunchi? Uneori, tepii erau infierbantati, pentru a spori durerea celor torturati.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 7 din categoria stiati ca... diverse

Stiati ca... magarul spaniol era ...

Stiati ca ...  magarul spaniol era un procedeu de tortura folosit de spaniolii si in care victima era plasata in pozitie calare pe un suport in forma unei prisme triunghiulare orientate cu partea ascutita in sus, iar de picioare erau atarnate mai apoi greutati pentru ca tortura sa fie completa?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 8 din categoria stiati ca... diverse

« 1

2

3 4 5 »
«

»