´╗┐

Stiati ca ... geografie

curiozitati din geografie noi

Stiati ca... de-a lungul Ecuatorului ...

Stiati ca ...  de-a lungul Ecuatorului, adica linia orizontala care se afla la distanta egala de polii Pamantului, nu este niciodata toamna?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... daca in emisfera ...

Stiati ca ...  daca in emisfera nordica toamna incepe in luna septembrie, in emisfera sudica debutul toamnei este marcat in luna martie?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... Toamna este 34 ...

Stiati ca ...  Toamna este "sezonul aurorelor", deoarece furtunile geomagnetice au loc de doua ori mai des decat media din restul lunilor din an?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... insula Santinelei de ...

Stiati ca ...  insula Santinelei de Nord face parte din grupul de insule Andaman din golful Bengal? Chiar daca oficial insula este sub jurisdictia Indiei, proprietarii ei sunt niste aborigeni santineli care lupta cu inversunare impotriva oricaror vizite din partea strainilor. Dupa parerea oamenilor de stiinta, acesti aborigeni au petrecut mai mult de 60000 de ani in izolare fata de restul lumii. Acesti oameni in mod activ isi apara teritoriul. Spre exemplu, in anul 2004, dupa ce in oceanul indian s-a format un tsunami, autoritatile indiene au trimis un elicopter ca sa se asigure ca nu s-a intamplat nimic grav cu acest grup de oameni, acestia la randul lor au raspuns ofensiv, incercand sa alunge "dusmanul" cu sulite improvizate. Ultimele victime ale lor au fost niste pescari care au naufragiat pe aceasta insula. Dupa acest incident, autoritatile indiene au atentionat cetatenii sa se fereasca de aceasta regiune.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... geografie

1

2 3 4 »
«

»