´╗┐

Stiati ca ... geografie

curiozitati din geografie noi

Stiati ca... insula Santinelei de ...

Stiati ca ...  insula Santinelei de Nord face parte din grupul de insule Andaman din golful Bengal? Chiar daca oficial insula este sub jurisdictia Indiei, proprietarii ei sunt niste aborigeni santineli care lupta cu inversunare impotriva oricaror vizite din partea strainilor. Dupa parerea oamenilor de stiinta, acesti aborigeni au petrecut mai mult de 60000 de ani in izolare fata de restul lumii. Acesti oameni in mod activ isi apara teritoriul. Spre exemplu, in anul 2004, dupa ce in oceanul indian s-a format un tsunami, autoritatile indiene au trimis un elicopter ca sa se asigure ca nu s-a intamplat nimic grav cu acest grup de oameni, acestia la randul lor au raspuns ofensiv, incercand sa alunge "dusmanul" cu sulite improvizate. Ultimele victime ale lor au fost niste pescari care au naufragiat pe aceasta insula. Dupa acest incident, autoritatile indiene au atentionat cetatenii sa se fereasca de aceasta regiune.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... orasul Mejgorie din ...

Stiati ca ...  orasul Mejgorie din Republica Bashkortostan are statut de teritoriu administrativ de tip inchis? Acesta este amplasat la 200 km de Ufa, captala republicii si se afla la poalele unuia din cele mai inalte varfuri din lantul muntos Ural - Yamantau, care este patrulat zi si noapte. Se aud zvonuri, ca acolo se duc constructiile unui oras subteran fiind de fapt capitala de rezerva a Federatiei Ruse.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... Vaticanul este singurul ...

Stiati ca ...  Vaticanul este singurul stat desemnat ca patrimoniu cultural UNESCO?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... in anul 1963 ...

Stiati ca ...  in anul 1963, in Islanda a avut loc o eruptie vulcanica, in urma careia a rezultat o insula cu suprafata de 2,7 kilometri patrati? Aceasta insula este interzisa turistilor find accesibila doar cercetatorilor.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... geografie

1

2 3 4 »
«

»