´╗┐

Stiati ca ... geografie

curiozitati din geografie - pagina 523

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare Palat de Gheata din lume este construit anual in Kemi, Finlanda? Acesta are un hotel, o capela, restaurant precum si spatii de joaca pentru copii. Temperatura medie din hotel este de -5 grade Celsius iar turistii dorm in saci de dormit speciali, din lana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2089 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... la inceput Asia ...

Stiati ca ...  la inceput, Asia si Noua Guinee nu erau despartite de ape, formand un singur uscat? Tot atunci, America de Nord si Asia erau unite printr-o portiune redusa de pamant (de aproximativ 1.6 kilometri).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2090 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... tunurile de zapada ...

Stiati ca ...  tunurile de zapada care creeaza zapada artificiala au fost inventate in 1950 si au inceput sa fie utilizate pe scara larga in anii 70? Consumul mare de electricitate si pretul echipamentelor limiteaza folosirea lor pe scara larga desi din ce in ce mai multe statiuni montane se bazeaza pe aceste utilaje pentru a-si multumi clientii si a prelungi sezonul de iarna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2091 din categoria stiati ca... geografie

Stiati ca... dupa unii geografi ...

Stiati ca ...  dupa unii geografi, America se imparte in doua continente distincte (de Sud si de Nord) iar Europa si Asia formeaza un singur continent, Eurasia? Ultima idee este sustinuta de lipsa unei mase de ape care sa le desparta, separarea "Asia si Europa" fiind sustinuta doar de argumente istorice si, mai ales, culturale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2092 din categoria stiati ca... geografie

« 520 521 522

523

524 525 526 »
«

»