´╗┐

Stiati ca ... istorie

curiozitati din istorie - pagina 236

Stiati ca... in timpul celui ...

Stiati ca ...  in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pilotii britanici aveau intotdeauna asupra lor un pachet de carti de joc? Cartile daca erau muiate in apa si apoi depliate deveneau harti geografice, care ii puteau ajuta sa evadeze daca erau capturati de trupele germane.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 941 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... mama regelui scitilor ...

Stiati ca ...  mama regelui scitilor, Sycles, s-a nascut in cetatea Histria acum 2.300 de ani, loc in care s-au batut monezi pe care era reprezentat un vulture avand un delfin in gheare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 942 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... vechea denumire a ...

Stiati ca ...  vechea denumire a Sibiului a fost Cibinium, loc unde se gasea, in secolul al XIV-lea, o mare biblioteca, lucru pomenit in documentele vremii? In ceea ce priveste marele Muzeu Brukenthal, fondatorul acestuia a strans numeroasele sale colectii de tablouri, carti si antichitati in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, pe vremea cand era guvernator al Transilvaniei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 943 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... in timpul atacului ...

Stiati ca ...  in timpul atacului trupelor persane ale lui Darius al III-lea asupra lui Alexandru cel Mare, Peritas, cainele marelui Alexandru a sarit si a muscat de buza un elefant care tocmai voia sa-i atace stapanul? Alexandru a supravietuit, ducandu-si mai departe visul de a cuceri lumea, multumita credinciosului sau slujitor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 944 din categoria stiati ca... istorie

« 233 234 235

236

237 238 239 »
«

»