´╗┐

Stiati ca ... istorie

curiozitati din istorie - pagina 242

Stiati ca... pe una dintre ...

Stiati ca ...  pe una dintre fatetele steagul liturgic al lui Stefan cel Mare este inscriptionata o rugaciune personala conceputa chiar de catre Stefan cel Mare? Iata textul complet al rugaciunii: "O rabdatorule de patimi si purtatorule de biruinta, Mare Gheorghe, intru necazuri si napaste iute mijlocitorule si fierbinte ajutatorule, celor intristati bucurie nespusa, primeste de la noi aceasta rugaciune, a smeritului tau rob, a Domnului Ioan Stefan voievod, prin mila lui Dumnezeu domn al Tarii Moldovenesti, pazeste-l pe el nevatamat in veacul acesta si in cel ce vas a fie, prin rugaciunile noastre ale inchinatorilor tai, ca sa te slavim in veci, amin. Si s-a facut in anul 7008, iar al domniei lui 43.";

Curiozitati: Curiozitatea numarul 965 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... steagul liturgic al ...

Stiati ca ...  steagul liturgic al lui Stefan cel Mare are brodata imaginea Sfantului Gheorghe, cu foite de argint aurit, pe un fundal din matase rosie?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 966 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... binecunoscuta Columna a ...

Stiati ca ...  binecunoscuta Columna a lui Traian a fost realizata de vestitul arhitect Apolodor din Damasc, din ordinul imparatului Traian? Columna a fost inaugurata in anul 113, este realizata din marmura de Carrara si infatiseaza campaniile armatelor romane in Dacia si victoria imparatului Traian. Columna se afla in centrul Forului lui Traian din Roma.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 967 din categoria stiati ca... istorie

« 239 240 241

242

«

»