´╗┐

Stiati ca ... istorie

curiozitati din istorie - pagina 4

Stiati ca... in anul 230 ...

Stiati ca ...  in anul 230 s-a dat un ordin regal ca fiecare corabie care treacea prin Alexandria sa predea cartile de pe vas?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 13 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... Iulius Cezar a ...

Stiati ca ...   Iulius Cezar a fost cel care a avut ideea unei zile in plus pe data de 29 februarie? Calendarul roman avea doar 355 de zile, astfel ca, la un moment dat, lunile anului nu mai corespundeau cu aceleasi anotimpuri, motiv pentru care in anul 45 i.e.n., Iulius Cezar a adaugat o zi pentru a sincroniza anul calendaristic cu durata dintre doua echinoctii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 14 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... in Evul Mediu ...

Stiati ca ...  in Evul Mediu, conducatorii bisericii erau derutati in a data Pastelui, deoarece echinoctiul din calendar se decalase fata de cel real cu zece zile? Dupa anumite calcule complicate, Papa Gregoriu a gasit solutia in faptul ca Pamantul realizeaza miscarea de rotatie in jurul Soarelui in 365 si aproape sase ore, motiv pentru care la fiecare patru ani, lunii februarie i se mai adauga o zi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 15 din categoria stiati ca... istorie

Stiati ca... Imperiul Britanic desfasurat ...

Stiati ca ...  Imperiul Britanic desfasurat pe mai multe continente, ocupa in anul de apogeu 1922, peste 33,6 milioane km², inainte sa inceapa colonizarea?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 16 din categoria stiati ca... istorie

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»