´╗┐

Stiati ca ... masini si motociclete

curiozitati despre masini si motociclete - pagina 3

Stiati ca... Honda Super Cub ...

Stiati ca ...  Honda Super Cub poate fi considerata vehiculul care a motorizat in masa populatia saraca a Asiei, din Japonia, China, Tailanda, India sau Vietnam, meleaguri in care motocicletele inca reprezinta o solutie excelenta de a te strecura prin circulatia infernala?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 9 din categoria stiati ca... masini si motociclete

Stiati ca... Honda Super Cub ...

Stiati ca ...  Honda Super Cub este cea mai vanduta motocicleta din lume? Produs neintrerupt din 1958, modelul a fost fabricat in diversele sale variante (C100/50) in peste 60 de milioane de exemplare. Cu un propulsor de 49 cmc., modelul actual cantareste 75 kg, are 4CP, 4,7 Nm cuplu maxim, viteza maxima de 80 km/h si un consum de 0,7 litri la suta. Honda Super Cub s-a remarcat excelent si la capitolul fiabilitate, robustete si costuri mici de mentenanta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 10 din categoria stiati ca... masini si motociclete

Stiati ca... Exid Micron este ...

Stiati ca ...  Exid Micron este un automobil electric pe patru roti, dar cu manevrabilitatea unui scuter, daca-l privim prin prisma lungimii de 2,1 metri si a latimii de 1 metru? Habitaclul poate acomoda doua persoane, iar puterea este de 18 CP, in versiunea pentru posesorii de permis. Viteza maxima nu depaseste 75 km/h, iar autonomia atinge, in conditii ideale, 150 km. Costul de utilizare pentru 100 km parcursi nu depaseste un dolar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 11 din categoria stiati ca... masini si motociclete

Stiati ca... Prince Motor Company ...

Stiati ca ...  Prince Motor Company a fost un fabricant de automobile intre 1952 si 1966, an in care a fost incorporat de catre Nissan? Initial compania se numea Tachikawa Aircraft Company, unul dintre producatorii faimoaselor modele de avioane "Zero" utilizate de pilotii japonezi in atacurile kamikaze sinucigase din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa razboi isi ia numele de Fuji Precision Industries si produce un vehicul electric in 1946 numit Tama.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 12 din categoria stiati ca... masini si motociclete

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»