´╗┐

Stiati ca ... religie

curiozitati din religie - pagina 13

Stiati ca... Iisus nu s-a ...

Stiati ca ...  Iisus nu s-a nascut neaparat pe data de 25 decembrie: nu exista nicio referire in Biblie la acesta data? Ziua de 25 decembrie a fost aleasa de Papa Iuliu I.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 49 din categoria stiati ca... religie

Stiati ca... cei trei magi ...

Stiati ca ...  cei trei magi nu au fost neaparat trei? Nu se mentioneaza nicaieri in Biblie nici numarul lor, nici ca ar fi fost trei, nici ca ar fi venit calare pe camile, nici care a fost numele lor. Se crede ca acest numar s-a intiparit in memoria noastra datorita reprezentarilor artistice ale Nasterii. Ba chiar mai mult: unele documente vorbesc despre faptul ca ar fi fost cateva zeci de magi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 50 din categoria stiati ca... religie

Stiati ca... Maria Magdalena nu ...

Stiati ca ...  Maria Magdalena nu a fost o prostituata? Ea este adesea confundata cu o femeie al carei nume nu este precizat si este prezentata in Evanghelia dupa Luca chiar inainte de se a se vorbi despre Maria Magdalena.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 51 din categoria stiati ca... religie

Stiati ca... fructul oprit cel ...

Stiati ca ...  fructul oprit cel pe care Eva il culege din Pomul cunoasterii incalcand astfel interdictia lui Dumnezeu nu a fost neaparat un mar? Sau, mai exact spus: arta Occidentala ne-a obisnuit cu idee ca ar fi un mar. In realitate, in Cartea Genezei, sunt mentionate doar cuvintele pom si fruct, fara a se mentiona despre ce fruct este vorba. Fapt care ii determina pe cei mai multi specialisti sa creada ca fructul oprit era o rodie, in timp ce altii sunt de parere ca ar fi putut fi un strugure, o smochina sau o caisa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 52 din categoria stiati ca... religie

« 10 11 12

13

«

»