´╗┐

Stiati ca ... sanatate

curiozitati din sanatate noi

Stiati ca... Elvetia este tara ...

Stiati ca ...  Elvetia este tara cu cele mai multe paturi de spital pe cap de locuitor? Totodata, elvetienii petrec, in medie, 10 zile pe an in spital.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... sanatate

Stiati ca... in Etiopia 9 ...

Stiati ca ...  in Etiopia, 9 din 10 nasteri au loc fara asistenta medicala, motiv pentru care la nastere exista o mortalitate foarte ridicata?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... sanatate

Stiati ca... ficatul are un ...

Stiati ca ...  ficatul are un ritm de metabolizare care nu poate fi accelerat nici cu somn si nici cu exercitii fizice? Astfel ca timpul de eliminare a alcoolului din sange difera de la un individ la altul, in functie de greutate si de varsta. De exemplu, un barbat de 80 de kilograme care bea o bere in aproximativ jumatate de ora ii va lua 180 de minute sa elimine complet alcoolul din sange. O femeie de 60 de kilograme care consuma aceeasi bere tot intr-o ora are nevoie de aproximativ 2 ore si 20 de minute pentru ca alcoolemia ei sa ajunga la 0.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... sanatate

Stiati ca... peste 300 de ...

Stiati ca ...  peste 300 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de migrene, dureri de cap intense, insotite de tulburari de vedere si senzoriale, sensibilitate la lumina, greturi?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... sanatate

1

2 3 4 »
«

»