´╗┐

Stiati ca ... sarbatori si obiceiuri

curiozitati despre sarbatori si obiceiuri - pagina 136

Stiati ca... in Rusia lunea ...

Stiati ca ...  in Rusia in lunea Pastilor, rusii se duc la cimitir cu oua rosii pentru a cinsti mortii? Fetele se urca pe un deal si se asaza in cerc. Una din ele iese in mijlocul cercului, tinand in mana pasca si oua de Pasti. Ea spune o rugaciune si rosteste versuri in cinstea primaverii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 541 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... in Sambata Mare ...

Stiati ca ...  in Sambata Mare la greci membrii parohiei asista la o slujba oficiata la mijlocul noptii, aducand cu sine lumanari stinse? Cand ceasul bate miezul noptii, preotul anunta cu bucurie "Christos anesti" adica "Christos a Inviat".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 542 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... in Vinerea Mare ...

Stiati ca ...  in Vinerea Mare la greci preotul bisericii sau calugarul da jos icoana lui Christos de pe cruce si o inveleste in panza, reiterand vechile ritualuri de inmormantare? Apoi icoana este asezata intr-un sicriu inconjurat de crini albi si plimbat prin oras, in timp ce credinciosii plang moartea lui Christos.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 543 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... Duminica Pastelui este ...

Stiati ca ...  Duminica Pastelui este considerata o zi festiva, pe care credinciosii o petrec impreuna cu prietenii si familia. Masa traditionala este compusa din friptura de miel, care il simbolizeaza pe Iisus, Mielul lui Dumnezeu si oua vopsite?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 544 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

« 133 134 135

136

137 »
«

»