´╗┐

Stiati ca ... sarbatori si obiceiuri

curiozitati despre sarbatori si obiceiuri - pagina 2

Stiati ca... ziua Echinoxului este ...

Stiati ca ...  ziua Echinoxului este sarbatorita de Wicca si alte religii pagane sub semnul lui Mabon, zeul welsh numit si Fiul Luminii, Marele tanar sau Tanarul divin? Se spune ca Mabon s-a nascut de echinox, mama lui fiind Modron Marea Mama, Pazitoarea lumii celeilalte, Vindecatoarea, Protectoarea sau Pamantul. Rapit mamei sale la varsta de 3 ani, Mabon a reusit sa se elibereze cu ajutorul unor animale intelepte, precum cerbul, mierla, bufnita, vulturul si somonul, ;din captivitatea sa misterioasa. De fapt, Mabon fusese pana atunci in pantecul propriei sale mame, un loc de evolutie si provocare, el renascand ca Fiu al Luminii, cu o forta si o intelepciune datorate prizonieratului indurat.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 5 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... se spune ca ...

Stiati ca ...  se spune ca Avram era gata sa il ofere pe Isaac, singurul sau fiu, ca jertfa lui Dumnezeu, chiar in ziua echinoctiului de toamna, ocazie cu care cutitul sau s-ar fi acoperit ca prin minune cu sange?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 6 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... in mitologia greaca ...

Stiati ca ...  in mitologia greaca, toamna este momentul cand Persefona este rapita de Hades, Zeul intunericului? Innebunita de durere, Demetra, Zeita Agriculturii si mama Persefonei, lasa natura sa moara pana cand fiica ei se intoarce in primavara.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 7 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... batranii spun ca ...

Stiati ca ...  batranii spun ca din primul ou ciocnit in ziua de Pasti trebuie sa manance toti membrii familiei, pentru a fi intotdeauna impreuna?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 8 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

« 1

2

3 4 5 »
«

»