´╗┐

Stiati ca ... sarbatori si obiceiuri

curiozitati despre sarbatori si obiceiuri - pagina 3

Stiati ca... in mai multe ...

Stiati ca ...  in mai multe sate din Moldova se spune ca cel al carui ou nu se sparge de Paste isi va gasi sfarsitul inaintea celuilalt? Pe de alta parte, daca spargi oul, vei fi voinic tot anul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 9 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... in mai multe ...

Stiati ca ...  in mai multe sate din Moldova taranii se spala pe fata cu apa dintr-un vas in care au fost puse flori, bani si un ou rosu? Se zice ca astfel vor fi rumeni precum oul rosu, bogati si sanatosi. Potrivit aceluiasi obicei, cel care se spala ultimul din acest vas ia banii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 10 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... legendele populare spun ...

Stiati ca ...  legendele populare spun ca in ziua de 29 februarie, femeilor le este permis sa ceara in casatorie barbatul iubit?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 11 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... in Irlanda legenda ...

Stiati ca ...  in Irlanda legenda spune ca in secolul cinci, Sfanta Bridget l-a rugat pe Sfantul Patrick sa permita femeilor intr-o singura zi din an, sa-i ceara in casatorie pe barbati? Pentru a-i face pe plac, acesta a hotarat ca acea zi sa fie 29 februarie. Traditia s-a pastrat secole de-a randul, iar in secolul al XIII-lea a fost chiar adoptata ca lege in Scotia, iar barbatul care refuza cererea in casatorie era amendat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 12 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»