´╗┐

Stiati ca ... sarbatori si obiceiuri

curiozitati despre sarbatori si obiceiuri - pagina 4

Stiati ca... in mai multe ...

Stiati ca ...  in mai multe zone din Moldova oamenii pun dimineata un ou rosu si unul alb intr-un vas cu apa? Apoi se spala cu apa acea se dau pe obraji cu cele doua oua, lasand apoi cate o moneda in acel vas. Cei care fac astfel vor avea obrajii rumeni si pielea alba precum cele doua oua, tot anul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 13 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... in Bucovina fetele ...

Stiati ca ...  in Bucovina, fetele tinere merg la biserica in noaptea de Inviere si spala limba clopotului cu apa neinceputa, dupa care in zori, fetele se spala pe fata cu aceasta apa fiindca se spune ca asa le-ar face mai atragatoare pentru flacaii din sat?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 14 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... in mai multe ...

Stiati ca ...  in mai multe sate din Moldova se spune ca cel al carui ou nu se sparge de Paste isi va gasi sfarsitul inaintea celuilalt? Pe de alta parte, daca spargi oul, vei fi voinic tot anul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 15 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

Stiati ca... in mai multe ...

Stiati ca ...  in mai multe sate din Moldova taranii se spala pe fata cu apa dintr-un vas in care au fost puse flori, bani si un ou rosu? Se zice ca astfel vor fi rumeni precum oul rosu, bogati si sanatosi. Potrivit aceluiasi obicei, cel care se spala ultimul din acest vas ia banii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 16 din categoria stiati ca... sarbatori si obiceiuri

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»