´╗┐

Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 2

Stiati ca... resturile desprinse din ...

Stiati ca ...  resturile desprinse din satelitul american Upper Atmosphere Research Satellite (UARS), cazut in septembrie 2011 pe Pamant, au ajuns intr-o zona nepopulata din sudul Ocea-nului Pacific, au anuntat, reprezentantii NASA. Expertii au ajuns la concluzia ca resturile, avand o greutate totala de 495 de kilograme, au supravietuit coborarii acestui satelit, ce a reintrat in atmosfera terestra sambata, in jurul orei 04. 00 GMT. Specialistii de la Joint Space Operations Center ai bazei aeriene Vandenberg din California au ajuns la concluzia ca UARS a reintrat in atmosfera deasupra Oceanului Pacific intr-o zona ce are coordonatele 14.1° S si 170.2 ° V, a anuntat un comunicat emis de NASA. Zona cu aceste coordonate se afla in apropiere de insulele Samoa din Oceanul Pacific. Resturile desprinse din UARS s-au imprastiat pe o suprafata cuprinsa intre 500 de kilometri si 1. 300 de kilometri de la punctul de reintrare in atmosfera. "Acest loc se afla intr-o zona oceanica libera, din emisfera sudica, departe de insulele mari", informeaza NASA.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 5 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... Agentia Spatiala Europeana ...

Stiati ca ...  Agentia Spatiala Europeana (Engleza European Space Agency, prescurtare: ESA) este o organizatie interguvernamentala creata in 1980, cu sediul la Paris, in scopul asigurarii si dezvoltarii cooperarii, exclusiv pasnice, intre statele europene in domeniile cercetarii si tehnologiei spatiale. Agentia Spatiala Europeana isi desfasoara activitatea in trei centre: Noordwijk aan Zee (Olanda), Darmstadt (Germania) si Frascati (Italia) si la ora actuala are ca membri 18 tari, printre care si Romania. ESA este o organizatie independenta de Uniunea Europeana?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 6 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... sistemul de navigatie ...

Stiati ca ...  sistemul de navigatie Galileole va permite utilizatorilor sa isi cunoasca pozitia exacta in timp si spatiu, ca si GPS, insa cu o mai mare precizie si fiabilitate? Produs ESA, Galileo va fi compatibil si, pentru unele dintre serviciile sale, interoperabil cu sistemul american GPS si cu sistemul rus Glonass, ramanand insa independent de acestea. Prin intermediul serviciilor oferite, proiectul Galileo va sprijini multe sectoare ale economiei europene: retelele electrice, societatile de gestionare a parcurilor auto, tranzactiile financiare, industria transportului de marfuri, operatiunile de salvare, operatiunile de mentinere a pacii vor profita toate de serviciile gratuite Galileo. Cei 8 sateliti comandati astazi se vor alatura celor 18 sateliti deja contractati, dintre care 2 se afla pe orbita de la 21 octombrie 2011, ceea ce va duce numarul de sateliti la 26 pana la sfarsitul anului 2015.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 7 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... satelitul Integral lansat ...

Stiati ca ...  satelitul Integral lansat la data de 17 octombrie 2002, apartinand Agentiei Spatiale Europene (ESA) este un satelit astronomic ce sondeaza Universul in lungimi de unda gamma, in cautarea fenomenelor legate de radiatii si pentru a oferi date despre corpurile cu densitate din "vecinatatea" noastra galactica?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 8 din categoria stiati ca... stiinta

« 1

2

3 4 5 »
«

»