´╗┐

Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 298

Stiati ca... roata de tors ...

Stiati ca ...  roata de tors a constituit o inovatie cu un mare impact asupra industriei textile? In locul transformarii manuale a fibrelor naturale in fire, roata de tors permite executarea acestei operatii prin simpla apasare a unei pedale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1189 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... visul alchimistilor din ...

Stiati ca ...  visul alchimistilor din Orientul Mijlociu si Europa a fost acela de a transforma metalele in aur? In efortul lor de a gasi solutia salutara, acestia au dezvoltat diverse tehnici de analiza a elementelor chimice. Pe parcursul experimentelor cu solutii corozive, False Geber, un alchimist necunoscut la inceputul secolului al XIV-lea a descoperit un acid foarte puternic, acidul sulfuric, ce are si astazi o larga folosire.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1190 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... alchimistii au dezvoltat ...

Stiati ca ...  alchimistii au dezvoltat o serie de tehnici pentru separarea amestecurilor complexe de substante? Una dintre metode este distilarea. La inceputul secolului al XIV-lea, alchimistul Arnau de Villanova a aplicat vinului tehnica distilarii. Atunci cand vinul este incalzit, alcoolul este primul care se vaporizeaza. De Villanova a captat vaporii de alcool, iar prin racire a produs ceea ce s-a numit ulterior coniac. Distilarea a devenit o practica larg raspandita pentru obtinerea bauturilor cu un continut mare de alcool.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1191 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... in anul 1903 ...

Stiati ca ...  in anul 1903 William Harley si Arthur Davidson au lansat compania de motociclete Harley-Davidson?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1192 din categoria stiati ca... stiinta

« 295 296 297

298

299 300 301 »
«

»