´╗┐

Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 298

Stiati ca... aparatul care distruge ...

Stiati ca ...  aparatul care distruge in proportie de 99% virusul gripei aviare (H5 N1) si bacteriile de tipul Salmonella sau E.Coli a fost creat de o companie scotiana? Functionand cu raze de lumina ultravioleta, aparatul dezinfecteaza biroul, suzeta copilului sau capacul toaletei in doar cinci secunde. La fel de mic precum un telefon mobil, cu care seamana perfect, poate fi purtat oriunde.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1189 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... in Die galvanische ...

Stiati ca ...  in "Die galvanische Kette, mathematisch bearbeitet" (Circuitul galvanic investigat pe cale matematica), fizicianul german Georg Simon Ohm introduce primul enunt al legii care avea sa fie numita curand legea lui Ohm - intensitatea curentului electric este egala cu raportul dintre tensiune si rezistenta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1190 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... in anul 1900 ...

Stiati ca ...  in anul 1900 pe 25 august profesorul rus Constantin Perskyi foloseste pentru prima data termenul "televiziune" la Congresul international de electricitate de la Paris din cadrul Expozitiei Universale?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1191 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... Charles Babbage concepe ...

Stiati ca ...  Charles Babbage concepe "Instrumentul Analitic", care poate fi considerat primul calculator mecanic? Este vorba despre o masina mecanica de calcul care functioneaza pe baza unui program sau a unui set extern de instructiuni; desi uluitor de modern din punct de vedere al conceptiei, "Instrumentul Analitic" n-a putut fi construit in asa fel incat sa functioneze.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1192 din categoria stiati ca... stiinta

« 295 296 297

298

299 »
«

»