´╗┐

Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 3

Stiati ca... densitatea unei stele ...

Stiati ca ...  densitatea unei stele neutronice variaza intre mai putin de 1 X 109 kg/m³ pe scoarta pana la peste 6 X 1017 sau 8 X 1017 kg/m³ in profunzime?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 9 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... Grotele Lascaux din ...

Stiati ca ...  Grotele Lascaux din Franta de Sud-Vest scot la iveala modul de viata al oamenilor, care au trait in aceasta pestera cu mii de ani in urma? In grotele Lascaux sunt inscriptionate primele picturi de arta, care sunt atribuite mileniilor XVIII - XV i.e.n. . In trecut aceasta pestera era deschisa pentru turisti, dar dupa doar cativa ani a fost inchis accesul in interior, dupa ce s-a observat, ca impactul dioxidului de carbon, expirat de catre oameni, a distrus unele picturi. Astazi, doar unui numar limitat de savanti le este permis sa intre in interior.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 10 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... in anul 1942 ...

Stiati ca ...  in anul 1942 conducerea britanica a cumparat insula scotiana Gruinard pentru testarea armelor biologice? In timpul experimentului s-a constatat, ca bacteria s-a raspandit in tot teritoriul insulei si a cauzat moartea a 95% din cazurile infectate. Pana in anii 80, aceasta insula era unul din cele mai periculoase locuri de pe planeta. Doar in 1986 oamenii de stiinta au inceput "curatirea" teritoriului iar la inceputul anilor 1990 a fost deschis pentru vizite. Expertii avertizeaza, ca sporii ulcerului siberian se ai afla si acum in solul insulei, iar asta spune, ca insula nu va fi disponibila inca 100 de ani inainte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 11 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... Zona 51 este ...

Stiati ca ...  Zona 51 este amplasata in partea de nord-vest a Las Vegasului si este o baza militara cu statut de baza militara secreta a SUA din 1950 si pana in ziua de azi nu se stie clar pentru ce este folosita? Unii cred, ca acolo este creat si experimentat armamentul nuclear, altii cred, ca pe teritoriul acestei baze militare se pastreaza tehnica extraterestra doborata acum cateva zeci de ani in urma. Potrivit surselor oficiale, in Zona 51 se proiecteaza aparate zburatoare experimentale si armament de ultima generatie. Accesul catre acet teritoriu, atat terestru cat si aerian, este limitat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 12 din categoria stiati ca... stiinta

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»