´╗┐

Stiati ca ... stiinta

curiozitati despre stiinta - pagina 3

Stiati ca... Agentia Spatiala Europeana ...

Stiati ca ...  Agentia Spatiala Europeana (Engleza European Space Agency, prescurtare: ESA) este o organizatie interguvernamentala creata in 1980, cu sediul la Paris, in scopul asigurarii si dezvoltarii cooperarii, exclusiv pasnice, intre statele europene in domeniile cercetarii si tehnologiei spatiale. Agentia Spatiala Europeana isi desfasoara activitatea in trei centre: Noordwijk aan Zee (Olanda), Darmstadt (Germania) si Frascati (Italia) si la ora actuala are ca membri 18 tari, printre care si Romania. ESA este o organizatie independenta de Uniunea Europeana?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 9 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... sistemul de navigatie ...

Stiati ca ...  sistemul de navigatie Galileole va permite utilizatorilor sa isi cunoasca pozitia exacta in timp si spatiu, ca si GPS, insa cu o mai mare precizie si fiabilitate? Produs ESA, Galileo va fi compatibil si, pentru unele dintre serviciile sale, interoperabil cu sistemul american GPS si cu sistemul rus Glonass, ramanand insa independent de acestea. Prin intermediul serviciilor oferite, proiectul Galileo va sprijini multe sectoare ale economiei europene: retelele electrice, societatile de gestionare a parcurilor auto, tranzactiile financiare, industria transportului de marfuri, operatiunile de salvare, operatiunile de mentinere a pacii vor profita toate de serviciile gratuite Galileo. Cei 8 sateliti comandati astazi se vor alatura celor 18 sateliti deja contractati, dintre care 2 se afla pe orbita de la 21 octombrie 2011, ceea ce va duce numarul de sateliti la 26 pana la sfarsitul anului 2015.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 10 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... satelitul Integral lansat ...

Stiati ca ...  satelitul Integral lansat la data de 17 octombrie 2002, apartinand Agentiei Spatiale Europene (ESA) este un satelit astronomic ce sondeaza Universul in lungimi de unda gamma, in cautarea fenomenelor legate de radiatii si pentru a oferi date despre corpurile cu densitate din "vecinatatea" noastra galactica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 11 din categoria stiati ca... stiinta

Stiati ca... satelitii de mica ...

Stiati ca ...  satelitii de mica altitudine cad pe Pamant dupa cateva luni, datorita frecarii acestora cu aerul atmosferic, insa satelitii de mare altitudine pot ramane in spatiu permanent?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 12 din categoria stiati ca... stiinta

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»