´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 117

Stiati ca... despre sfarcurile care ...

Stiati ca ...  despre sfarcurile care privesc divergent (unul la faina, altul la slanina) se spune ca posesoarea lor este voluptoasa si cu inclinatii spre puternic se*uale?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 465 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... sanii sunt foarte ...

Stiati ca ...  sanii sunt foarte sensibili la razele ultraviolete? Chiar daca purtati sutien pe plaja, este bine sa aplicati o crema pe piele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 466 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... lapsusurile nu tin ...

Stiati ca ...  lapsusurile nu tin cont de trecerea anilor ci apar chiar si la persoane tinere de sub 20 de ani? In acest sens, o echipa de cercetatori au demonstrat ca lapsusul nu are legatura cu pierderea memoriei, el aparand datorita unui mod gresit de a invata sau de a retine o informatie. Experimentul cercetatorilor Amy Warriner si Karin Humphreys a fost simplu, insa foarte productiv. Ei au pus o serie de intrebari simple unui grup de elevi iar apoi i-au lasat sa se gandeasca 10 secunde, respectiv 30 de secunde inainte de a da raspunsul. Spre exemplu, la intrebarea "Cum se numeste un recipient metalic de mari dimensiuni, atasat unui vehicul, destinat transportului de combustibil?, unii elevi au raspuns "cisterna" dupa 10 secunde iar altii dupa 30 de secunde. La doua zile dupa acest mic test, elevii au fost intrebati din nou acelasi lucru si spre satisfactia cercetatorilor, cei care au avut timp de gandire 10 secunde si-au amintit mult mai usor cuvantul decat cei care s-au gandit 30 de secunde.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 467 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... studiile au aratat ...

Stiati ca ...  studiile au aratat ca, spre deosebire de dusurile fierbinti, dusurile reci produc un nivel mult mai mare de leucocite, celule ale sistemului imunitar ce apara organismul de boli? O alta cercetare efectuata de o echipa de oameni de stiinta din Germania a aratat ca scufundarea in apa rece permite organismului, de-a lungul timpului, sa dezvolte o rezistenta la fortele oxidative din trup. Cresterea numarului de leucocite asociata dusurilor reci este atribuita reactiei metabolice pe care corpul o are in urma socului produs de contactul cu apa rece. Pe masura ce corpul incearca sa se incalzeasca, rata metabolismului accelereaza, activand sistemul imunitar si eliberand astfel leucocitele in corp.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 468 din categoria stiati ca... corpul uman

« 114 115 116

117

118 119 120 »
«

»