´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 117

Stiati ca... sanii se pot ...

Stiati ca ...  sanii se pot flescai si in tinerete la unele fumatoare, intrucat substantele chimice din tigari afecteaza calitatile elastice ale tesuturilor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 465 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... despre sfarcurile care ...

Stiati ca ...  despre sfarcurile care privesc divergent (unul la faina, altul la slanina) se spune ca posesoarea lor este voluptoasa si cu inclinatii spre puternic se*uale?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 466 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... sanii sunt foarte ...

Stiati ca ...  sanii sunt foarte sensibili la razele ultraviolete? Chiar daca purtati sutien pe plaja, este bine sa aplicati o crema pe piele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 467 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... lapsusurile nu tin ...

Stiati ca ...  lapsusurile nu tin cont de trecerea anilor ci apar chiar si la persoane tinere de sub 20 de ani? In acest sens, o echipa de cercetatori au demonstrat ca lapsusul nu are legatura cu pierderea memoriei, el aparand datorita unui mod gresit de a invata sau de a retine o informatie. Experimentul cercetatorilor Amy Warriner si Karin Humphreys a fost simplu, insa foarte productiv. Ei au pus o serie de intrebari simple unui grup de elevi iar apoi i-au lasat sa se gandeasca 10 secunde, respectiv 30 de secunde inainte de a da raspunsul. Spre exemplu, la intrebarea "Cum se numeste un recipient metalic de mari dimensiuni, atasat unui vehicul, destinat transportului de combustibil?, unii elevi au raspuns "cisterna" dupa 10 secunde iar altii dupa 30 de secunde. La doua zile dupa acest mic test, elevii au fost intrebati din nou acelasi lucru si spre satisfactia cercetatorilor, cei care au avut timp de gandire 10 secunde si-au amintit mult mai usor cuvantul decat cei care s-au gandit 30 de secunde.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 468 din categoria stiati ca... corpul uman

« 114 115 116

117

118 119 120 »
«

»