´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 118

Stiati ca... studiile au aratat ...

Stiati ca ...  studiile au aratat ca, spre deosebire de dusurile fierbinti, dusurile reci produc un nivel mult mai mare de leucocite, celule ale sistemului imunitar ce apara organismul de boli? O alta cercetare efectuata de o echipa de oameni de stiinta din Germania a aratat ca scufundarea in apa rece permite organismului, de-a lungul timpului, sa dezvolte o rezistenta la fortele oxidative din trup. Cresterea numarului de leucocite asociata dusurilor reci este atribuita reactiei metabolice pe care corpul o are in urma socului produs de contactul cu apa rece. Pe masura ce corpul incearca sa se incalzeasca, rata metabolismului accelereaza, activand sistemul imunitar si eliberand astfel leucocitele in corp.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 469 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... inima unui mecanic ...

Stiati ca ...  inima unui mecanic din Ohio, Statele Unite ale Americii, a incetat sa mai bata timp de 45 de minute pentru ca apoi sa porneasca din nou? Cazul a uimit pe toata lumea, inclusiv pe doctorii care s-au ocupat de ca, acestia declarand ca nu pot explica ce s-a intamplat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 470 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... doar 2 37 ...

Stiati ca ...  doar 2% din populatia lumii are ochii verzi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 471 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... exista persoane care ...

Stiati ca ...  exista persoane care vad lumea cu susul in jos? Asa este si cazul Bojanei Danilovic, care vede totul rasturnat mereu. Femeia este din Serbia si are 28 de ani. Cu toate astea, a gasit o metoda ingenioasa de a avea o viata normala. Gratie unui computer special conceput pentru acest lucru, femeia poate lucra, iar acasa are un televizor ce are imaginea rasturnata, pentru a putea intelege programele difuzate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 472 din categoria stiati ca... corpul uman

« 115 116 117

118

119 120 121 »
«

»