´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 122

Stiati ca... spasmul pleoapei poarta ...

Stiati ca ...  spasmul pleoapei poarta numele de miokimie. Nu se cunosc foarte multe legat de spasmul pleoapei si poate fi provocat de un zbaterea unui nerv. Potrivit expertilor printre cauzele spasmului se numara obosela, stresul si cafeina. Din fericire, fenomenul este de scurta durata si trece de la sine. Pentru a scadea sansele de a te mai confrunta cu acest fenoment renunta la cafea si alcool si ofera-le ochilor tai, ca si restului organismului - un somn odihnitor de noapte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 485 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... senzatia de frig ...

Stiati ca ...  senzatia de frig este resimtita de corpul uman deoarece temperatura acestuia este reglata in creier de catre hipotalamus, care ii transmite corpului sa elibereze sau sa pastreze caldura cand conditiile atmosferice o cer? Fierul joaca un rol important in acest proces, astfel ca oamenilor cu anemie cauzata de deficienta de fier le este frig. Circulatia proasta din cauza tensiunii ridicare sau a medicamentatie, dar si a altor probleme - pot lasa extremitatile corpului fara caldura.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 486 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... totii copiii sunt ...

Stiati ca ...  totii copiii sunt nascuti fara pistrui? Copilasii pot avea semne din nastere si semne de frumusete insa este adevarat ca apar in viata fara pistrui, pe care pielea ii produce (folosind excesul de pigment) ca raspuns la expunerea la soare. Pe masura ce bebelusii sunt expusi la soare, in special cei cu pielea alba si ochi deschisi la culoare, au sanse mari sa se aleaga cu pistrui (si au un risc ridicat sa dezvolte cancer de piele mai tarziu).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 487 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... dintii sunt cele ...

Stiati ca ...  dintii sunt cele mai dure formatiuni ale organismului care prezinta trei componente si anume: radacina implantata printr-o gomfoza (articulatie fixa) in alveola dentara, continuata cu colul in raport cu gingia, iar la exterior coroana vizibila si albicioasa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 488 din categoria stiati ca... corpul uman

« 119 120 121

122

123 124 125 »
«

»