´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 122

Stiati ca... senzatia de frig ...

Stiati ca ...  senzatia de frig este resimtita de corpul uman deoarece temperatura acestuia este reglata in creier de catre hipotalamus, care ii transmite corpului sa elibereze sau sa pastreze caldura cand conditiile atmosferice o cer? Fierul joaca un rol important in acest proces, astfel ca oamenilor cu anemie cauzata de deficienta de fier le este frig. Circulatia proasta din cauza tensiunii ridicare sau a medicamentatie, dar si a altor probleme - pot lasa extremitatile corpului fara caldura.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 485 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... totii copiii sunt ...

Stiati ca ...  totii copiii sunt nascuti fara pistrui? Copilasii pot avea semne din nastere si semne de frumusete insa este adevarat ca apar in viata fara pistrui, pe care pielea ii produce (folosind excesul de pigment) ca raspuns la expunerea la soare. Pe masura ce bebelusii sunt expusi la soare, in special cei cu pielea alba si ochi deschisi la culoare, au sanse mari sa se aleaga cu pistrui (si au un risc ridicat sa dezvolte cancer de piele mai tarziu).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 486 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... dintii sunt cele ...

Stiati ca ...  dintii sunt cele mai dure formatiuni ale organismului care prezinta trei componente si anume: radacina implantata printr-o gomfoza (articulatie fixa) in alveola dentara, continuata cu colul in raport cu gingia, iar la exterior coroana vizibila si albicioasa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 487 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... creierul uman continua ...

Stiati ca ...  creierul uman continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupa moarte?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 488 din categoria stiati ca... corpul uman

« 119 120 121

122

123 124 125 »
«

»