´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 142

Stiati ca... in fiecare zi ...

Stiati ca ...  in fiecare zi clipim de aproximativ 15.000 de ori? Clipitul este un act reflex involuntar, care ajuta la indepartarea microorganismelor de pe suprafata ochiului prin formarea filmului lacrimal. Aceste lacrimi au proprietati antibacteriene, dar si de hranire cu oxigen a ochilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 565 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... inca din primul ...

Stiati ca ...  inca din primul an de viata, copiii se folosesc de o serie de gesturi specifice pentru a capta atentia adultilor? Asadar, gesturile deictice sunt folosite de copii inainte ca acestia sa invete sa vorbeasca, in general in intervalul de varsta cuprins intre 9 si 12 luni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 566 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... parasomnia reprezinta totalitatea ...

Stiati ca ...  parasomnia reprezinta totalitatea tulburarilor ce insotesc somnul, normale in timpul copilariei si patologice daca persista la maturitate? De exemplu, agitatia si miscarile bruste, generate de cosmaruri, somnambulismul, bruxismul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 567 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... pozitia in care ...

Stiati ca ...  pozitia in care dormim poate spune cate ceva despre personalitatea noastra: pozitia fetusului (pe o parte, cu genunchii adunati) este preferata a 41% dintre noi; pozitia soldatului (pe spate) este adoptata de 8% dintre noi? Aici intra o mare parte dintre femeile care si in timpul somnului sunt obsedate de frumusete. Somnul pe o parte faciliteaza aparitia ridurilor, in timp ce somnul pe spate intinde tenul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 568 din categoria stiati ca... corpul uman

« 139 140 141

142

143 144 145 »
«

»