´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 145

Stiati ca... folosirea unei maini ...

Stiati ca ...  folosirea unei maini dominante este o caracteristica exclusiva a omului evoluat, care presupune impartirea functiilor cerebrale intre cele doua emisfere ale creierului?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 577 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... emisfera stanga este ...

Stiati ca ...  emisfera stanga este responsabila de partea dreapta a corpului si are un rol extrem de important in functia limbajului?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 578 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... creierul uman produce ...

Stiati ca ...  creierul uman produce in permanenta impulsuri electrice, numite unde cerebrale, care se pot masura dupa amplitudine si frecventa? Amplitudinea este puterea impulsului electric, masurata in microvolti, iar frecventa este viteza ondulatiilor electrice, masurata in herti. Frecventa determina categorisirea undelor cerebrale in unde beta, alfa, teta si delta, iar combinatia acestor diferite categorii de unde determina starea de constiinta a unei persoane la un anumit moment.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 579 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... visele erotice sunt ...

Stiati ca ...  visele erotice sunt provocate de frustari, de insatisfactii organice, de nevoia manifestarii prin vis a ceea ce nu s-a manifestat in starea de veghe? Aceasta situatie confirma, inca o data, modul in care omul insusi isi provoaca inconstient propriile vise.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 580 din categoria stiati ca... corpul uman

« 142 143 144

145

146 147 148 »
«

»