´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 146

Stiati ca... s-a constatat ca ...

Stiati ca ...  s-a constatat ca visele sunt de cele mai multe ori vizuale si rareori privesc alte simturi: auzul, mirosul, gustul? In plus, visele adeseori sunt lipsite de culori. Visam in alb-negru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 581 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... gandurile preocuparile si ...

Stiati ca ...  gandurile, preocuparile si starea de sanatate pot si ele influenta visele, ceea ce a sugerat cautarea unei legaturi mistice intre vis si realitate, chiar intre vis si viitor? Uneori, o stare de rau organic, putin sesizata in timp de veghe, induce semnale de alarma in perioada REM, iar subiectul simte un disconfort chiar in zona unde boala este instalata cu adevatrat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 582 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... nu poti visa ...

Stiati ca ...  nu poti visa ceea ce nu stii ca exista? Niciodata visul nu este total independent de informatiile anterioare. Mergand la limita, un elev il poate visa pe Napoleon Bonaparte, dar un analfabet, care n-a trecut prin scoala, nu-l va visa niciodata pe Napoleon, de care n-a auzit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 583 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... majoritatea celor care ...

Stiati ca ...  majoritatea celor care sunt treziti in faza REM (Rapid Eye Movement) declara ca au visat ceva? S-a dedus ca visele nu se instaleaza in faza de somn profund, ci in alta faza, atunci cand activitatea relaxata a creerului este influentata de factorii care au modificat starea somnului. Ne gasim la limitele dintre somn si starea de veghe, dintre realitate si relaxare. Realitatea induce in creier imagini si chiar ganduri, preluate deformat din starea de veghe, iar creierul le prelucreaza cu mijloacele disponibile in acel moment.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 584 din categoria stiati ca... corpul uman

« 143 144 145

146

147 148 149 »
«

»