´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 155

Stiati ca... desi reprezinta doar ...

Stiati ca ...  desi reprezinta doar 2 la suta din greutatea corpului, creierul are nevoie de 15 la suta din cantitatea totala de sange si de 20 la suta din cantitatea de oxigen pentru a functiona, precum si de o mare cantitate de glucoza pentru a-si desfasura procesele?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 617 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... nu uitam niciodata ...

Stiati ca ...  nu uitam niciodata mersul pe bicicleta, pentru ca o astfel de activitate solicita memoria senzorio-motorie, care este foarte "tenace", numita si "memorie procedural", localizata in creierul mic, pe care o folosim si atunci cand invatam sa inotam si sa conducem masina? Acest tip de memorie este foarte solida, fiindca se consolideaza prin mii de repetari. Astfel, gesturile respective devin automatisme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 618 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... atunci cand ne ...

Stiati ca ...  atunci cand ne infuriem, sangele circula mai repede in maini si ne este mai usor sa insfacam o arma sau sa lovim un dusman? Bataile inimii cresc si se degaja hormoni precum adrenalina, ceea ce genereaza un plus de energie suficient de puternic pentru o fapta in forta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 619 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... sentimentul de frica ...

Stiati ca ...  sentimentul de frica face ca sangele sa strabata muschii cei mari, cum ar fi cei din picioare, fiind mai usor sa fugim si sa ne albim la fata, pentru ca sangele isi opreste cursul (creandu-ne senzatia ca "ne-a inghetat sangele in vene")? In acelasi timp, trupul paralizeaza chiar daca doar pentru o clipa, poate si pentru a lasa timp ca omul sa-si evalueze situatia si sa constate daca nu cumva cea mai buna solutie este o ascunzatoare. Circuitele din centrele emotionale ale creierului actioneaza un flux de hormoni ce pun trupul in stare de alerta, facandu-l gata sa actioneze, iar atentia se fixeaza asupra amenintarii imediate, pentru a vedea mai bine ce reactie trebuie adoptata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 620 din categoria stiati ca... corpul uman

« 152 153 154

155

156 157 158 »
«

»