´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 158

Stiati ca... celulele care alcatuiesc ...

Stiati ca ...  celulele care alcatuiesc creierul uman pot stoca de pana la 5 ori mai multa informatie decat cuprinde toata Enciclopedia Britanica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 629 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... Cea mai lunga ...

Stiati ca ...  Cea mai lunga sarcina a unei femei inregistrata in timpuri moderne a fost de 17 luni si 11 zile? Nasterea s-a petrecut in anul 1945. Doctorii cred ca aceasta sarcina indelungata s-ar fi datorat dezvoltarii extrem de lente a fetusului. Cu toate acestea, fetita care s-a nascut a fost sanatoasa. Au mai fost inregistrate astfel de fenomene, dar copiii nu au supravietuit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 630 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... un grup de ...

Stiati ca ...  un grup de cercetatori americani a descoperit 34 de persoane care au o memorie autobiografica iesita din comun, care le permite sa reproduca o mare parte a detaliilor vietii lor curente, de zi cu zi, timp de mai multi ani de zile? Campioana este Jill Price, coordonator de educatie religioasa la o sinagoga. Ea isi poate aminti, cu precizie, tot ce s-a petrecut in viata sa, zi de zi, in ultimii 22 de ani. Abilitatea ei a fost descoperita in anul 2000 si, de atunci, a fost testata de nenumarate ori, confirmandu-se ca niciodata nu da gres atunci cand i se cere sa vorbeasca despre evenimente verificabile, petrecute in urma cu 10 - 20 de ani, intr-o anume zi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 631 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... senzatia de maini ...

Stiati ca ...  senzatia de maini si picioare reci este cauzata de nervii care controleaza fluxul de sange la maini si picioare? Atunci cand temperatura scade, vasele sanguine se contracta mai mult, este incetinit fluxul de sange incalzit, iar extremitatile vor fi reci.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 632 din categoria stiati ca... corpul uman

« 155 156 157

158

159 160 161 »
«

»