´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 159

Stiati ca... senzatia de maini ...

Stiati ca ...  senzatia de maini si picioare reci este cauzata de nervii care controleaza fluxul de sange la maini si picioare? Atunci cand temperatura scade, vasele sanguine se contracta mai mult, este incetinit fluxul de sange incalzit, iar extremitatile vor fi reci.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 633 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... exista un copil ...

Stiati ca ...  exista un copil care poate vedea in intuneric? Nong Youhui are ochi albastri stralucitori, la fel ca cei a unei pisici. Potrivit jurnalistilor chinezi, tatal sau, dupa ce a observat ca pustiul lui poate vedea foarte clar pe intuneric, a mers la un spital din Dahua, in sudul Chinei, pentru a-i face un control. Doctorii au ramas uimiti cand au realizat ca ochii lui Nong stralucesc in intuneric. Apoi, dupa ce i-au dat sa citeasca un text pe intuneric, copilul nu a avut nicio problema si a facut ce i s-a cerut ca si cum ar fi avut o sursa de lumina.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 634 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... in cazul stangacilor ...

Stiati ca ...  in cazul stangacilor, partea dreapta a creierului controleaza muschii de pe partea stanga a corpului? Partea dreapta a creierului controleaza miscarile partii stangi a corpului indiferent daca persoana este stangace sau dreaptace. Iar partea stanga a creierului controleaza miscarile partii drepte. Tocmai de aceea, afectarea unei parti a creierului influenteaza cealalta parte a corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 635 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... meditatia imbunatateste abilitatea ...

Stiati ca ...  meditatia imbunatateste abilitatea creierului uman de a lua decizii, precum si concentrarea? Cand cercetatorii au scanat creierele calugarilor budisti in timp ce faceau meditatie, au observat ca partile creierelor care-i ajuta pe oameni sa se concentreze si sa ia decizii devin mai active. Insa, activitatea era mult mai mare la tinerii calugari care abia invatau sa mediteze si mai redusa la cei care meditau de mai multa vreme.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 636 din categoria stiati ca... corpul uman

« 156 157 158

159

160 161 162 »
«

»