´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 18

Stiati ca... nasul omului nu ...

Stiati ca ...  nasul omului nu este la fel de sensibil ca cel al cainelui, insa isi poate aminti 50.000 mirosuri diferite?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 69 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... omul poate rezista ...

Stiati ca ...  omul poate rezista fara somn destula vreme, insa o perioada mai mare de 11 zile devine fatala?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 70 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... multi copiii se ...

Stiati ca ...  multi copiii se nasc cu semne, insa niciodata cu pistrui? Pielea produce pistruii facand exces de pigment, ca raspuns la expunerea solara. Pe masura ce ne expunem la soare, ADN-ul celular incepe sa se distruga, aparand pistruii. De aceea este bine sa ne dam cu crema cu factor de protectie inalt (30) si sa mergem la dermatolog daca observam ca ne umplem de pistrui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 71 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... temperatura corporala este ...

Stiati ca ...  temperatura corporala este reglata in creier, mai precis in hipotalamus, care ii semnaleaza corpului sa cedeze caldura pe vreme calda si sa capteze caldura (sa tremure pentru a provoca caldura in muschi) pe vreme rece? Fierul joaca un rol in acest proces, asa ca oamenii care sufera de anemie au adesea senzatia de frig. Circulatia proasta (datorata hipertensiunii sau medicamentelor) pot lasa extremitatile fara caldura. De asemenea, hipotiroidia poate incetini metabolismul pana in punctul in care corpul nu mai genereaza suficienta caldura. Un studiu recent a sugerat chiar ca ar exista o predispozitie genetica in ceea ce priveste toleranta la frig.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 72 din categoria stiati ca... corpul uman

« 15 16 17

18

19 20 21 »
«

»