´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 21

Stiati ca... aerul care iese ...

Stiati ca ...  aerul care iese in timpul stranutului poate avea pana la 250 km/h? Stranutul paraseste cavitatea bucala cu viteza de aproximativ 250 km/h, de aceea el este foarte periculos in conditiile in care persoana care stranuta incearca sa il controleze. Daca stranutul este prea puternic, aceasta isi poate rupe o coasta. Daca se incearca retinerea stranutului, in creier sau in maduva spinarii se poate sparge vreo vena, fapt care poate avea consecinte letale. Daca persoana se forteaza sa isi tina ochii deschisi, acestia pot iesi din orbite.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 81 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... sursa subsuorilor sau ...

Stiati ca ...  sursa subsuorilor sau a picioarelor urat mirositoare este transpiratia? O pereche de picioare are 500 000 glande sudoripare, care produc peste 500 ml transpiratie zilnic.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 82 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... in fiecare zi ...

Stiati ca ...  in fiecare zi sangele strabate 96.000 km prin vasele sangvine din corp, iar inima pompeaza zilnic 7.600 kg sange prin aceste vase?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 83 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... pana la varsta ...

Stiati ca ...  pana la varsta de 60 ani, 60% dintre femei si 40% dintre barbati vor sforai? Nivelul de zgomot produs de sforait poate varia de la 60 pana la 80 decibeli, asta inseamna ca se aude ca si cum ai sparge un zid de beton cu bormasina. Zgomotele de peste 85 decibeli sunt considerate periculoase pentru urechea umana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 84 din categoria stiati ca... corpul uman

« 18 19 20

21

22 23 24 »
«

»