´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 29

Stiati ca... o persoana retie ...

Stiati ca ...  o persoana retie doar 10% din ceea ce ai visat? La 5 minute dupa ce un om este treaz a uitat deja jumatate din vis. In 10 minute, 90% din el a disparut din minte. Samuel Taylor Coleridge s-a trezit intr-o dimineata dupa un vis fantastic (indus de anumite substante) si a inceput sa-l puna pe hartie. "Kubla Khan" a devenit cel mai faimos poem al acestuia. Cu toate astea a fost intrerupt, iar poemul n-a fost niciodata terminat pentru ca nu si-a mai putut aminti finalul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 113 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... oamenii au emotii ...

Stiati ca ...  oamenii au emotii cand viseaza? Cea mai intalnita emotie din timpul visului este anxietatea. Exista mai multe emotii negative decat pozitive atunci cand o persoana viseaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 114 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... absolut toata lumea ...

Stiati ca ...  absolut toata lumea viseaza? Toata lumea viseaza (mai putin cei cu boli mintale), dar barbatii si femeile au vise si reactii fizice diferite? Barbatii au tendinta de a visa mai mult despre alti barbati, iar femeile viseaza in mod egal femei si barbati. Ambii pot avea reactii fizice de natura se*uala, fie ca visele au o natura se*uala sau nu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 115 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... cei care au ...

Stiati ca ...  cei care au renuntat la fumat au vise mai clare? Persoanele care s-au lasat dupa mult timp de tigari au declarat ca au vise mult mai vii decat in mod obisnuit. De asemenea, din 239 de persoane abstinente intre 1-4 saptamani, 33% au avut cel putin un vis in legatura cu fumatul. In majoritatea viselor, ele erau prinse fumand si simteau vina sau panica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 116 din categoria stiati ca... corpul uman

« 26 27 28

29

30 31 32 »
«

»