´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 30

Stiati ca... se viseaza doar ...

Stiati ca ...  se viseaza doar ceea ce se cunoaste? Desi uneori exista impresia ca in vis apar persoane straine, in realitate nu este asa. Acele persoane au fost vazute cel putin odata in viata, deoarece o persoana vede zilnic sute de persoane pe care creierul le poate folosi ca personaje vise.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 117 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... si nevazatorii viseaza ...

Stiati ca ...  si nevazatorii viseaza? In creierul unui om care a orbit dupa nastere, sunt inmagazinate destule informatii astfel incat sa-i permita acestuia sa viseze ca orice om normal. Insa un om care s-a nascut nevazator, viseaza pe baza celorlalte simturi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 118 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... visele previn psihoza ...

Stiati ca ...  visele previn psihoza? Intr-un studiu recent, s-a constatat ca studentii care au fost treziti inainte sa viseze cu toate ca aveau 8 ore de odihna, au prezentat probleme de concentrare, halucinatii, nervozitate si semne de psihoza dupa numai 3 zile?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 119 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... stimulii externi contureaza ...

Stiati ca ...  stimulii externi contureaza visele? Adeseori se intampla sa sune cineva insistent la usa si in vis soneria face parte din scenariul visului, sau daca corpul resimte foame in vis poate sa apara o masa bogata. Acest fapt se intampla cand un stimul extern se interfereaza in vis.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 120 din categoria stiati ca... corpul uman

« 27 28 29

30

31 32 33 »
«

»