´╗┐

Stiati ca ... corpul uman

curiozitati despre corpul uman - pagina 48

Stiati ca... bebelusii nu au ...

Stiati ca ...  bebelusii nu au activitate intestinala inainte de nastere?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 189 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... picioarele gravidelor se ...

Stiati ca ...  picioarele gravidelor se maresc in ultima parte a sarcinii? Acest fenomen apare datorita retentiei de apa, a umflarii picioarelor, dar si a unui hormon produs in timpul sarcinii, relaxina care face ca ligamentele sa se inmoaie, ceea ce va face ca picioarele sa se lateasca. Picioarele se vor desumfla dupa nastere, insa latimea picioarelor va ramane mai mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 190 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... nou nascutii pot ...

Stiati ca ...  nou nascutii pot zambi chiar imediat dupa nastere? S-a crezut ca ceea ce pareau niste zambete ale nou nascutilor erau de fapt doar niste mimici fara insemnatate. Se pare ca, cu cat nasterea e mai putin traumatizanta pentru micut, cu atat e mai dispus acesta sa zambeasca, chiar si imediat dupa venirea lui pe lume. In cazul nasterilor sub apa s-a constatat ca bebelusii zambesc indelung, ca o bucurie si multumire pentru durerile si efortul de care au fost scutiti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 191 din categoria stiati ca... corpul uman

Stiati ca... nou nascutii sunt ...

Stiati ca ...  nou nascutii sunt empatici? Daca aud un alt copil plangand, tind sa planga impreuna cu el, mai ales daca sunt de varste apropiate. Desi nu au experiente anterioare, sunt in stare sa faca diferenta intre timbrul si calitatea speciala acestei grupe de varsta. Pot diferentia planul lui de cel al altui copil, sau de cel auzit prin redarea unei inregistrari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 192 din categoria stiati ca... corpul uman

« 45 46 47

48

49 50 51 »
«

»